Kyselina citronová

129,00  vč. DPH

Kyselina citronová jistě přijde vhod v domácnosti, když potřebujete z varné konvice odstranit vodní kámen. Obecně přístroje odvápníme naplněním místa s topnou spirálou roztokem (viz. použití níže), který zahřejeme a necháme působit 30 až 60 minut. Má v zásadě stejný účinek jako ocet, ale bez zápachu a za nižší cenu. Pro průmyslové využití je k dispozici 25 kg pytel ZDE.

Použití k odvápnění: rozpustit asi 2 kávové lžičky v půllitru vody, zahřát a nechat působit
Použití jako leštidlo (myčka, okna): rozpustit 50 g kyseliny citrónové v 1 litru vody

Použití s potravinami:
Víte, co vznikne, když smícháte čerstvě natrhané jahody s želírovacím cukrem a přidáte trochu kyseliny citrónové? Poctivá domácí marmeláda s dokonale vyváženou chutí. Kyselina citrónová je totiž to pravé, co dodá šmrnc ovoci i zelenině. Ať už připravujete marmelády, zavařujete ovoce či nakládáte zeleninu, kyselina citronová je pomocníkem k nezaplacení. Kromě chuti pomáhá ovoci a zelenině udržet si svou barvu. Pro konzervaci potravin stačí použít 2-5 g kyseliny citrónové na 1 kg.

Hmotnost 0,8 kg
Nákupní košík
Přejít nahoru